Läs en av våra kunders historia

Upp advokatbyrå startades ur en vision om att erbjuda högt specialiserad och kvalitativ rådgivning till alla parter i den offentliga affären.
Advokat Sara-Li Olovsson med expertis inom upphandlingsrätt och Jurist Erik Edström med stor erfarenhet av offentliga upphandlingar tog steget och skapade ett gemensamt eget bolag. 

Men vad gör man efter att idén är på plats och bolaget ska startas? Vad behöver man och hur ska man tänka?

Vilka frågor ska man ställa sig

Att man måste registrera ett företag, ansöka om F-skatt, momsregistrera sig m.m är det ganska lätt att få information på.
Men alla frågor om att bygga strukturen med domäner, e-postadresser och vilka IT-lösningar som man ska ha kan vara en djungel.

Ska man välja Google eller Microsoft som plattform?
Vilka applikationer och verktyg behöver vi?
Hur gör vi för att inte välja för låg eller hög nivå av licenser?
Hur ska vi tänka säkerhetsmässigt?

Så vi funderade på de två viktigaste frågorna av alla:

Hur kan vi ligga i framkant inom IT utan intern IT-kompetens? Vad behöver vi för att ha en säker IT-lösning som täcker våra behov?

Alla de delarna fick vi på Upp Advokatbyrå hjälp av Technix IT AB med."I samarbete med Technix kunde vi inte bara få information om must haves, men vi fick även någon att bolla idéer och behov med för att se till att vi fick rätt lösningar på plats.


Technix hjälpte oss både att bygga upp miljön och sätta upp säkerheten. Nu har vi en samarbetspartner som hjälper oss att både upprätthålla vår IT-miljön och supportera oss som användare med klientmanagering och annan IT-support.


Genom att låta Technix sköta IT-miljön och uppsättningen så kunde vi snabbare komma i gång med vår företagsresa där IT blev ett viktigt verktyg.


Året vi startade var 2022, idag är vi fortfarande kunder tack vare deras höga support och personliga kontakt med oss som kund."

Erik Edström

Lawyer, Upp Advokat